students-photo

Δημόσια Δωρεάν Επαγγελματική Κατάρτιση

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του Δημόσιου  Ι.Ε.Κ.  Γαλατσίου, σας ενθαρρύνουμε να επισκέπτεστε συχνά τις σελίδες μας ώστε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας αλλά και για σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν τους καταρτιζόμενους.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2021Β

Ανακοινώνουμε το πρόγραμμα των τελικών εξετάσεων του χειμερινού εξαμήνου 2021Β, οι οποίες θα διεξαχθούν από Δευτέρα, 07/01/2022, έως και Δευτέρα, 07/02/2022.

Η διάρκεια της εξέτασης σε κάθε μάθημα είναι δύο ώρες. Τα μαθήματα θα εξετάζονται σε δύο βάρδιες, ώρες 16:00-18:00 και 18:00-20:00 αντίστοιχα. Παρακαλούμε τους καταρτιζόμενους να προσέρχονται στο ΙΕΚ εγκαίρως.

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΙΕΚ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Οι καταρτιζόμενοι των δημοσίων Ι.Ε.Κ. που έχουν ηλικία έως 22 ετών και δεν εμπίπτουν σε κάποια άλλη κατηγορία που παρέχει δικαίωμα μετακίνησης με μειωμένο ή μηδενικής αξίας εισιτήριο θα πρέπει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία έκδοσης μειωμένου εισιτηρίου.

Το δικαίωμα μειωμένου εισιτηρίου για τους καταρτιζόμενους των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. ισχύει για τη χρονική διάρκεια των τεσσάρων εξαμήνων κατάρτισης και στα χρονικά διαστήματα διεξαγωγής της πρακτικής άσκησης και μέχρι την έκδοση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) ή την απώλεια της ιδιότητας του καταρτιζόμενου για οποιοδήποτε λόγο (αναστολή/διακοπή σπουδών κτλ.).

Για τον Ο.Α.Σ.Α. η έκδοση των έξυπνων καρτών μειωμένης μετακίνησης απαιτεί προσωποποίηση σύμφωνα με τους κανόνες του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου, δηλαδή ο καταρτιζόμενος θα πρέπει να προσέλθει σε κάποιο από τα εκδοτήρια προσκομίζοντας Βεβαίωση Φοίτησης και την Αστυνομική του Ταυτότητα.

Η έκδοση προσωποποιημένων καρτών πραγματοποιείται σε συγκεκριμένα εκδοτήρια τα οποία διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα οποία μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Εκδοτήρια ΟΑΣΑ για έκδοση προσωποποιημένων καρτών


200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Με αφορμή την επέτειο για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων διοργανώνει διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών δράσεων, που υλοποιούνται από εκπαιδευτικές δομές, μεταξύ των οποίων και από το ΔΙΕΚ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ. Για την παρακολούθηση οποιασδήποτε δράσης απαιτείται η ηλεκτρονική κράτηση θέσης με την έκδοση εισιτηρίου μηδενικού αντιτίμου από τις ιστοσελίδες https://www.minedu.gov.gr/ και https://www.megaron.gr/.

Επισυνάπτουμε τη σχετική πρόσκληση και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.


ΝΕΟ ΤΕΛΙΚΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2021ΒΠαρακαλούμε ενημερωθείτε για το ωρολόγιο πρόγραμμα, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί, από το παρακάτω συνημμένο αρχείο Excel. Κατεβάστε το και επιλέξτε από τα 19 φύλλα αυτό της ειδικότητας και του εξαμήνου που ανήκετε (π.χ. ΤΕΠ Α1, ΤΕΠ Γ1 κτλ.).


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2021Β

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας απευθύνει στα ενταγμένα μέλη του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για δήλωση μαθημάτων ανά Δ.ΙΕΚ και Ειδικότητα για ανάθεση διδακτικού έργου με ωριαία αντιμισθία και η οποία θα αφορά σε μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου κατάρτισης 2021Β (σχετική ανακοίνωση εδώ).
Η δήλωση των μαθημάτων θα γίνεται στο Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης, ακολουθώντας τις οδηγίες δήλωσης μαθημάτων, από την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 11:00 έως την Κυριακή 10  Οκτωβρίου 2021 και ώρα 20:00.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΑ ΔΙΕΚ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης, για την ημερομηνία έναρξης των οποίων θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Δεν υπάρχει προς το παρόν ενημέρωση για απαλλαγή από τη δια ζώσης κατάρτιση όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή διαμένουν με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους του χώρους του ΔΙΕΚ, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Όσοι πρόκειται να φοιτήσουν, καλούνται να προσκομίσουν (κατά προτίμηση εκτυπωμένο) την πρώτη ημέρα προσέλευσης στο ΔΙΕΚ:

α. ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή

β. ψηφιακό πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου.

Όσοι δεν προσκομίσουν τα παραπάνω, υποβάλλονται υποχρεωτικά, με δική τους δαπάνη, σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο (rapid ή PCR test), ο οποίος πρέπει να διενεργείται δύο φορές εβδομαδιαίως, πριν από την Τρίτη και την Παρασκευή αντιστοίχως. Κατ’ εξαίρεση την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας ο πρώτος διαγνωστικός έλεγχος πρέπει να διενεργηθεί έως 48 ώρες πριν την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων. Αποτελέσματα αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) δεν γίνονται δεκτά.


Β ‘ ΦΑΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Καλούνται οι επιτυχόντες υποψήφιοι στο ΔΙΕΚ Γαλατσίου της Β’ ΦΑΣΗΣ, να προσέλθουν απαραιτήτως από
την Τρίτη 28/09/2021 έως την Παρασκευή 01/10/2021 και ώρες 15:30 – 18:30 στο Δ.ΙΕΚ Γαλατσίου για να υποβάλουν Αίτηση Εγγραφής προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 1. Φωτοαντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
 2. Φωτοαντίγραφο Τίτλου Σπουδών (Απολυτήριο Γεν. Λυκείου, ΕΠΑΛ κτλ.)
 3. Αποδεικτικά για κοινωνικά κριτήρια και εργασιακή εμπειρία, αν έχουν δηλωθεί στην αίτηση.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται αυτοπροσώπως από τους επιτυχόντες. Αν αυτό δεν είναι δυνατό για σοβαρό και τεκμηριωμένο λόγο, υποβάλλονται σε κλειστό φάκελο από εξουσιοδοτημένο από τον επιτυχόντα πρόσωπο.

Όσοι επιτυχόντες δεν προσέλθουν εντός της καθορισμένης προθεσμίας, αυτόματα θα θεωρηθούν ότι δεν αποδέχονται την εγγραφή τους και τίθενται εκτός της διαδικασίας επιλογής.

Οι επιτυχόντες της προηγούμενης φάσης που δήλωσαν βελτίωση -ανεξαρτήτως του νέου τους αποτελέσματος- δε χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια.


ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΕΚ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Καλούνται οι επιτυχόντες υποψήφιοι στο ΔΙΕΚ Γαλατσίου να προσέλθουν απαραιτήτως από την Πέμπτη 16/09/2021 έως την Πέμπτη 23/09/2021 και ώρες 15:30 – 18:30 στο Δ.ΙΕΚ Γαλατσίου για να υποβάλουν Αίτηση Εγγραφής προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 1. Φωτοαντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
 2. Φωτοαντίγραφο Τίτλου Σπουδών (Απολυτήριο Γεν. Λυκείου, ΕΠΑΛ κτλ.)
 3. Αποδεικτικά για κοινωνικά κριτήρια και εργασιακή εμπειρία, αν έχουν δηλωθεί στην αίτηση.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται αυτοπροσώπως από τους επιτυχόντες. Αν αυτό δεν είναι δυνατό για σοβαρό και τεκμηριωμένο λόγο, υποβάλλονται σε κλειστό φάκελο από εξουσιοδοτημένο από τον επιτυχόντα πρόσωπο.

Όσοι επιτυχόντες δεν προσέλθουν εντός της καθορισμένης προθεσμίας, αυτόματα θα θεωρηθούν ότι δεν αποδέχονται την εγγραφή τους και τίθενται εκτός της διαδικασίας επιλογής.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι που δεν έχουν επιτύχει στην ειδικότητα της 1ης
προτίμησής, έχουν δικαίωμα κατά την εγγραφή τους να αιτηθούν ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ώστε να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε τμήμα υψηλότερης προτίμησης κατά την επιλογή επιλαχόντων βάσει μορίων (Β’ Φάση).

Επιτυχόντες του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου οι οποίοι έχουν εγγραφεί στην ειδικότητα που επέτυχαν και επιθυμούν την διαγραφή τους για να εγγραφούν και να φοιτήσουν σε άλλη ειδικότητα που επιλέχθηκαν με την τρέχουσα διαδικασία, πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση/αίτηση διαγραφής στο ΔΙΕΚ που είχαν αρχικά εγγραφεί [έντυπη ή ηλεκτρονική (gov.gr] εντός της προκαθορισμένης προθεσμίας εγγραφών.


ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ

Σας ενημερώνουμε πως από Πέμπτη, 02/09/2021, ώρα 15:00 μέχρι και την Παρασκευή, 10/09/2021, ώρα 23:59, μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονική αίτηση επιλογής στα δημόσια ΙΕΚ μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

https://diek.it.minedu.gov.gr/

στην αρχική σελίδα του οποίου θα υπάρχουν και οι οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων.

Πληροφορίες για τις νέες ειδικότητες των δημοσίων ΔΙΕΚ μπορείτε να αναζητήσετε στο σύνδεσμο:

http://www.gsae.edu.gr/el/.


ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΔΙΕΚ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 2021Β

Σας ενημερώνουμε ότι για το τρέχον χειμερινό εξάμηνο 2021β στο ΔΙΕΚ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ θα λειτουργήσουν οι εξής ειδικότητες :

 • ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
 • ΒΟΗΘΟΣ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ
 • ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
 • ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
 • ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ,
  ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
 • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
  (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB DESIGNER-DEVELOPER/VIDEO
  GAMES)
 • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ
  ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΣ – ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΜΟΔΑΣ
 • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ
  ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ
 • ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Για αίτηση εγγραφής παρακαλούμε παρακολουθείτε καθημερινά την ιστοσελίδα: http://www.gsae.edu.gr/el/ για την σχετική ανακοίνωση.


ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

Καλούνται οι επιτυχόντες στο Δημόσιο IEK Γαλατσίου με την διαδικασία του παράλληλου μηχανογραφικού να προσέλθουν απαραιτήτως στην γραμματεία του ΔΙΕΚ για να υποβάλουν Αίτηση Εγγραφής από την Πέμπτη 02-09-2021 έως και την Παρασκευή 10-09-2021 και ώρες από 15:00 έως 19:00.

Κατά την προσέλευσή τους , οι επιτυχόντες υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους.

2. Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Λυκείου, Πτυχίο ΤΕΕ Β’ Κύκλου) και όχι πτυχία ανώτερης βαθμίδας (ΑΕΙ, ΤΕΙ).

3. Βεβαίωση ΑΜΚΑ

4. Τα αποδεικτικά όλων των υπολοίπων δηλωθέντων στην αίτηση στοιχείων τους (κοινωνικά κριτήρια, εργασιακή εμπειρία κλπ).

Τα φωτοαντίγραφα δεν χρειάζεται να είναι επικυρωμένα. Αρκούν απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων από δημόσιες υπηρεσίες (Ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74/Α’/26-3-2014).
Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους αυτοπροσώπως, όπως αναγράφεται στην πρόσκληση. Αν αυτό δεν είναι δυνατό για σοβαρό και τεκμηριωμένο λόγο (π.χ. ασθένεια, ωράριο εργασίας), τα δικαιολογητικά του υποψηφίου κατατίθενται με την απαραίτητη εξουσιοδότηση στο φάκελο εγγραφής.

Σε αυτό το στάδιο υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η εγγραφή του υποψηφίου ταυτόχρονα σε σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση ΑΕΙ και σε Δημόσιο ΙΕΚ. Επιτυχόντες σε Δ.Ι.Ε.Κ. που δεν θα κάνουν εγγραφή εντός προθεσμίας, χάνουν το δικαίωμα εγγραφής τους.

Σημείωση: Όλοι οι υποψήφιοι που υπέβαλαν παράλληλο μηχανογραφικό και δεν επιθυμούν να εγγραφούν σε μια από τις ανωτέρω ειδικότητες του  ή δεν έχουν καθόλου υποβάλει παράλληλο μηχανογραφικό, μπορούν να υποβάλουν νέα αίτηση στην αντίστοιχη διαδικασία υποβολής αιτήσεων που γίνεται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο στο σύστημα Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένων σε Δ.Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ με περισσότερες ειδικότητες και θέσεις. Αναμένεται ανακοίνωση στην ιστοσελίδα http://www.gsae.edu.gr/el/


****** Παλαιότερες ανακοινώσεις ******

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2021Α

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2021Α. ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ:


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε περίπτωση που εμφανίσετε συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη Covid-19 ή νοσείτε οι ίδιοι ή πρόσωπα με τα οποία συνοικείτε, ενημερώστε ΑΜΕΣΑ τη Γραμματεία του Δ.ΙΕΚ Γαλατσίου στα τηλ. 2102231607 & 2102233737 (Δευτέρα – Παρασκευή από 13:00 έως 21:00) και στο 6948332281 (τις μη εργάσιμες ώρες / μέρες).

Υπενθυμίζουμε ότι στους χώρους του Δ.ΙΕΚ οφείλουμε να τηρούμε τα παρακάτω μέτρα προστασίας:

 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
 • Τήρηση αποστάσεων (ιδιαίτερη προσοχή στην αποφυγή συνωστισμού κατά την προσέλευση και αποχώρηση και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων)
 • Απολύμανση των χεριών (αντισηπτικά υπάρχουν σε κάθε αίθουσα)
 • Αποφυγή δια ζώσης επικοινωνίας με τη γραμματεία (αποστέλλετε e-mail  ή τηλεφωνείτε για οποιοδήποτε αίτημά σας)

Ενημερωθείτε σχετικά με τις οδηγίες του Υπουργείου για τον τρόπο διεξαγωγής της κατάρτισης κατά το χειμερινό εξάμηνο 2020Β.

Σας καλωσορίζουμε στο Χειμερινό Εξάμηνο 2020Β σε καιρούς πανδημίας.

Παρακαλουμε να ανοιγετε καθημερινα το προγραμμα εξαμηνου διοτι ενδέχεται να γινονται αλλαγες στις αιθουσες
ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ