Ράβοντας μάσκες στην εποχή του κορονοϊού

Οι σπουδαστές/τριες  του ΔΙΕΚ Γαλατσίου στα πλαίσια εθελοντικής εργασίας που διοργανώθηκε από τους εκπαιδευτές αλλά και τους ίδιους τους εκπαιδευομένους/ες  του τμήματος «Τεχνικός Τεχνολογίας Ενδύματος και Υποδήματος – Σχεδιαστής Μόδας», κατασκεύασαν  μάσκες για την προστασία από τον Covid-19. Η επιλογή των κατάλληλων βαμβακερών υποαλλεργικών υφασμάτων,  η δημιουργία του σχεδίου της μάσκας  καθώς και η τελική συναρμολόγηση-κατασκευή της, έγινε από τους ίδιους τους σπουδαστές. Η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προσφοράς των φοιτητών του ΔΙΕΚ Γαλατσίου προς τους συμφοιτητές τους, ενώ η διεύθυνση εξασφάλισε  το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την αγορά των υφασμάτων/λάστιχων από τα οποία κατασκευάστηκαν οι μάσκες.

Το τμήμα «Τεχνικός Τεχνολογίας Ενδύματος και Υποδήματος – Σχεδιαστής Μόδας» είναι ένα από τα πιο παλαιά τμήματα του ΔΙΕΚ Γαλατσίου και ένα από τα πρώτα στην προτίμηση των σπουδαστών του ΔΙΕΚ από την ίδρυσή του. Έχει διεξάγει κατά καιρούς επιδείξεις μόδας που εστέφθησαν με επιτυχία και είχαν μεγάλη απήχηση στην τοπική κοινωνία του Γαλατσίου. Οι απόφοιτοι του τμήματος Ένδυσης έχουν δυναμική παρουσία στον χώρο της μόδας, όπως επίσης και σταθερή συμμετοχή σε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις που διεξάγονται κάθε χρόνο  στην χώρα μας (Athens Fashion Trade Show, Metropolitan Expo – βλέπε στήλη εκδηλώσεων στον ιστότοπο του ΔΙΕΚ).

Στα πλαίσια του τελευταίου Athens Fashion Trade Show, δημιουργίες και σχέδια των σπουδαστών μας απέσπασαν ιδιαίτερα θετικά σχόλια από εκθέτες, επιχειρηματίες του κλάδου της μόδας  και τον τύπο. Σε γενικές γραμμές, παρά την περίοδο κρίσης που διανύουμε τα τελευταία χρόνια, οι απόφοιτοι του τμήματος ένδυσης του ΔΙΕΚ Γαλατσίου αποκαθίστανται επαγγελματικά σε μεγάλο βαθμό,  επανδρώνοντας  τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της μόδας με άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες οι οποίοι φέρουν φρέσκες και πρωτότυπες ιδέες, τόσο στον κατασκευαστικό τομέα του ενδύματος, όσο και στον σχεδιασμό καλλιτεχνικών δημιουργιών επιπέδου υψηλής ραπτικής.  Νίκος Μαρκάκης.